Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

Den perfekta picknick-maten! Nyttig paj med spenat, zucchini och fetaost

Att packa picknickkorgen med godsaker är ett enkelt sätt att förgylla en helgdag eller vardagskväll. Sväng ihop en snabb paj och du har mat till många. Det här receptet gör garanterad succé!

Den här matpajen behöver inte serveras varm, utan gör sig lika bra efter att den har svalnat. Skär upp lagom stora portionsbitar och ta med ut i parken.

Paj med fetaost, zucchini och spenat

Pajskal
4 dl mandelmjöl
0,5 dl mixade sesamfrön
75 g smör
1 ägg
lite salt

Fyllning
ca 450 g fryst, hackad spenat
2 ägg
2 dl matgrädde/grädde
1 schalottenlök
1 zucchini
ca 100 g fetaost
1 vitlöksklyfta
salt
peppar

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser till pajskalet, tryck ut degen i en pajform och förgrädda i 10 minuter.

2. Tina den frysta, hackade spenaten i en stekpanna med en skvätt vatten, salt och pressad vitlöksklyfta. Blanda spenaten med äggstanningen som du gör på ägg, matgrädde/vanlig grädde, salt och peppar.

3. Hacka och stek schalottenlöken samt tunna skivor av zucchinin.

4. Fördela squashen och löken i pajskalet och häll på spenat- och äggstanningen.

5. Toppa med smulad fetaost och grädda i ugnen på 175 grader i drygt 20 minuter.

Foto & recept: Jenny Sunding

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!