Nyttig efterrätt: Salt karamellglass med kokosmjölk
Med en mixer och glassmaskin kan du göra din egen variant av glassmaken som alla vill ha just nu: salt karamell. Den här är dessutom fri från mjölk och raffinerat socker – med massor av näring från nötter och kokos.
Krämig och fräsch kokosmjölksglass med en virvel av beroendeframkallande karamell gjord av dadlar med en hint av havssalt. Ja tack! Söta den med lönnsirap, agave eller kokossocker. Glassen är framtagen av Minimalist baker som alltid bjuder på stor köksinspiration med sina enkla och goda recept.
Salt karamellglass med kokosmjölk
8 personer
Ingredienser
Kokosglass
3 dl cashewnötter (blötlagda i 4-6 timmar i kallt vatten, eller 1 timme i riktigt varmt vatten, låt rinna av)
4,5 dl fullfet kokosmjölk
3 msk kokosolja
1 dl lönn- eller agavesirap (eller ca 0,7 dl kokossocker)
1 tsk rent vaniljpulver
1 nypa havssalt
Salt dadelkaramell
14 urkärnade dadlar (om de är torra, blöt upp dem i varmt vatten i 10 min, låt torka)
1/2 tsk havssalt
1-3 msk varmt vatten (valfritt, för tunnare konsistens)
1 msk Bourbon (valfritt)
Gör så här!
Du hittar hela receptet hos Minimalistbaker.com. Mixa, frys och njut!