instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
halsa

Nyttig efterrätt: Salt karamellglass med kokosmjölk

Av: Metro Mode

Med en mixer och glassmaskin kan du göra din egen variant av glassmaken som alla vill ha just nu: salt karamell. Den här är dessutom fri från mjölk och raffinerat socker – med massor av näring från nötter och kokos.

Foto: Minimalist Baker

Krämig och fräsch kokosmjölksglass med en virvel av beroendeframkallande karamell gjord av dadlar med en hint av havssalt. Ja tack! Söta den med lönnsirap, agave eller kokossocker. Glassen är framtagen av Minimalist baker som alltid bjuder på stor köksinspiration med sina enkla och goda recept.

Salt karamellglass med kokosmjölk

8 personer

Ingredienser

Kokosglass

3 dl cashewnötter (blötlagda i 4-6 timmar i kallt vatten, eller 1 timme i riktigt varmt vatten, låt rinna av)

4,5 dl fullfet kokosmjölk

3 msk kokosolja

1 dl lönn- eller agavesirap (eller ca 0,7 dl kokossocker)

1 tsk rent vaniljpulver

1 nypa havssalt

Salt dadelkaramell

14 urkärnade dadlar (om de är torra, blöt upp dem i varmt vatten i 10 min, låt torka)

1/2 tsk havssalt

1-3 msk varmt vatten (valfritt, för tunnare konsistens)

1 msk Bourbon (valfritt)

Gör så här!

Du hittar hela receptet hos Minimalistbaker.com. Mixa, frys och njut!

Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår