Ös på med färska örter
Varför? Färska örter är det perfekta sättet att addera smak och näring i köket. Örter är så kraftfulla och det finns massor att välja på. Persilja och koriander är renande, andra hälsobomber är timjan, salvia, basilika , färsk gurkmeja och ingefära.
Hur? En stor grönsallad på julbordet är ett fräscht och gott komplement till resten den övriga maten. Se till att ösa på med massor av goda örter! Gör egen pesto med basilika eller ruccola och strössla en rejäl örtdos över grytor och gratänger. Tips! Även om den färska varianten är grymt god så är det smidigt att ha ett gäng burkar med hackade örter i frysen.
Recept Pesto:
I påse ruccola, 1 påse västerbottenost (använd 2/3 av påsen på ett ungefär), 1 liten påse pinjenötter (jag köpte påsen från Risenta), 1 dl olivolja, 2 vitlöksklyftor och salt och peppar.
Mixa i matberedare och servera på det sätt du gillar bäst! Den pesto du inte äter upp kan du förvara i en burk med tätslutande lock. Så har du lite pesto till dagen efter också!