Frukosttips: Nyttig müsli på 15 minuter
Börja morgonen med en knaprig och god müsli och lägg grunden för en energifylld och bra dag. Den godaste varianten svänger du ihop själv – gör som Josefin Dahlberg och gå loss bland nyttiga nötter och frön. Här är hennes bästa müslirecept!
Sätt lite extra guldkant på vardagen! Plocka fram en fin burk med din egengjorda müsli är ett superbra exempel på detta! Att det bara tar en kvart att gå från ingredienser till färdig müsli är en välkommen bonus. Blanda alla nötter och frön du gillar med kokosolja och kryddor, så här gör Josefin sin succémüsli:
Hemmagjord müsli på 15 minuter
1. Blanda några nävar mandlar, valnötter, chiafrön och kokosflingor i en skål och rör runt med kokosoljan.
2. Krydda med kanel och kardemumma efter eget tycke.
3. Lägg ut allt på en plåt och ställ in i ugnen på 150 grader i cirka tio minuter. Håll koll så att den inte bränns. Lägg müslin i en fin burk och njut till din frukost!
Servera med yoghurt eller varför inte som topping på en smoothiebowl.
Fotograf: The Modern Proper