Hälsa

Chokladbitar med lingon- och limegrädde

Här kommer ett enkelt och supergott recept av Hanna Göransson. Hur gott låter inte chokladbitar med hasselnötter toppade med limegrädde och lingon?


Chokladbitar

3 dl blandade nötter, (ex hälften mandel och hälften hasselnötter)
100 g mörk choklad, minst 70% kakao, alternativt en helt RAW choklad
3 msk kokosolja
1 nypa salt
4 dadlar

 

Lingon- och limegrädde

2 dl kokosgrädde, det översta lagret av fet kokosmjölk
Rivet skal av 1 lime
2 tsk lingonpulver, finns i välsorterade mataffärer och i hälsokostbutiker
1- 1 1/2 tsk agave sirap, mer efter behag

 

Gör så här

1. Mixa alla ingredienser till chokladbitarna i en mixer tills du har en slät smet.
2. Klä en burk/form med bakplåtspapper. Min var ca 15×10 cm. Häll upp smeten i en burken och ställ in den i frysen för att stelna.
3. Vispa kokosgrädden fluffig. Ha därefter i lime, lingonpulver och agave sirap och vispa igen. Läs mer om hur du vispar kokosgrädde nedan.
4. När chokladen stelnad tar du fram den ur frysen och skär bitar av den. Spritsa på lingon – och limegrädden. Toppa eventuellt med lingon och limeskal. Du kan såklart också klicka på grädden istället för att spritsa på den.

 

Förvaring

Förvara chokladbitarna och lingon – och limegrädden i kylen. Du kan också förvara chokladbitarna i frysen om du vill att dom håller länge eller planerar att servera dom längre fram.

 

Fri från

Chokladbitarna och lingon – och limegrädden är glutenfri, raffinerat sockerfri, mejerifri och utan ägg. Kan göras utan nötter genom att använda t.ex solrosfrön och pumpakärnor istället för nötter.

 

Att vispa kokosgrädde

1. Separera den feta mjölken från vattnet. (När kokosgrädde kommer från burk brukar det se ut så här.)

2. Vispa den feta mjölken med en elvisp.

3. Ha i en nypa äkta vanilj, lite citronsaft & några droppar agave, honung, yacon sirap, alt. annan valfri flytande sötning.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!