Karriär

Framgångsreceptet – Anna Wintours bästa tips på hur du ska klä dig till jobbintervjun

Vogues chefredaktör och modegurun Anna Wintour vet exakt hur du bör klä dig, oavsett tillfälle. Nu delar hon med sig av sitt bästa tips kring klädvalet inför arbetsintervjun.

 Foto: Res Features

När man ska välja kläder inför en arbetsintervju kan det vara lite klurigt. Du vill ge ett seriöst och proffsigt intryck och kanske då väljer kläder som du normalt inte skulle bära. Så alla tips på hur vi ska klä oss är välkomna. Nu är hjälpen här, modegurun Anna Wintour har äntligen delat med sig av sitt bästa tips och berättar i videoserien “Go Ask Anna” hur du bör tänka kring ditt klädval.

– Det är så intressant hur folk kommer klädda för en intervju. Ibland känner man att de bär kläder som de precis köpt under förmiddagen eller kvällen innan, något som inte alls passar deras personlighet eller vem de egentligen är. Jag tycker att alla ska komma ihåg, oavsett om de intervjuas för Vogue eller vart de än intervjuas, det inte din garderob vi anställer! Din garderob kommer inte att göra jobbet utan den ska bara spegla vem du är. Med andra ord, bär aldrig något som inte representerar dig och din stil under en intervju, säger hon i videoklippet.

Anna Wintour berättar även om en man som snabbt fångade hennes intresse under en intervju, tack vare hans personliga stil.

–  Jag kommer alltid att komma ihåg en ung man som kom in med klänning och en handväska. Jag gav honom jobbet direkt. Du måste klä dig för dig själv. Jag tycker inte att du gör dig själv en tjänst genom att fejka, säger hon.

Läs även:

6 tips på hur du kommer göra succé på ditt nya jobb.

9 frågor du alltid ska förbereda dig på inför en jobbintervju.

6 frågor du alltid ska ställa när du är på arbetsintervju.

14 outfit-misstag att undvika inför jobbintervjun (detaljerna räknas vid första intrycket!)

Så lyckas du med telefonintervjun.

9 frågor att ställa i slutet av en arbetsintervju.

11 frågor du ska förbereda dig på att få under en arbetsintervju.

5 saker (du antagligen inte tänker på) som gör hela skillnaden under anställningsintervjun.

Så står du upp mot konkurrensen – 5 smarta jobbtips som ingen berättat för dig!

Karriärcoachen: “Här är svaret på jobbfrågan som alla ställer”

Har du jobbintervju i sikte? Vi listar 4 tips som gör dig mer förberedd!

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!