Man

Träna kroppen rätt – Kevin Triguero svarar på läsarnas frågor om träning

Kevin Triguero Traning 2016
 
Kevin Triguero arbetar som personlig tränare och varje vecka serverar han sina läsare de mest effektiva träning- och kosttipsen i bloggen. Här svarar han på fyra vanliga frågor om träning.
 
1.Hur äter du dina äggvitor? Kokar du dem och skippar sedan gulan?
Kevins svar: Jag äter numera endast äggvita och det är av enkla anledningen att jag får i mig tillräckligt med fett från andra källor och därför känner jag inte behovet av gulan. Jag köper färdigseparerad äggvita och jag steker den alltid i smör till en omelett eller röra.
 
2. Hur ofta äter du? Och hur ofta tränar du på tom mage?
Kevins svar: Numera tränar jag aldrig på tom mage utan vill alltid få i mig näring innan jag ger mig iväg och tränar på morgonen. Det innebär nödvändigtvis inte att jag alltid äter en stor måltid innan mina tidiga morgonpass, ibland blir det endast en proteinshake, men jag ser helst att min kropp har riktig näring att plocka av.

– Jag har tränat på tom mage under perioder tidigare och för mig funkar det väldigt bra, särskilt om jag håller mig till hög- eller lågintensiv träning under den fasen. Att köra styrketräning på morgonen och på tom mage funkar inte riktigt för mig och särskilt inte om jag har planerat att öka vikterna det passet. För att det ska funka behöver jag först få i mig ett par mål under dagen och känna att kroppen varit aktiv en stund.
 
3. Brukar du äta dina fettkällor efter träning? Har hört att det försämrar återhämtningen i musklerna och att man främst behöver protein och kolhydrater efter träning?!
Kevins svar: Bra fråga och det finns såklart 100-tals olika tankar och idéer om detta. Jag har hittat mina inspiratörer inom det vetenskapliga som berör träning och hälsa och har dessutom utifrån erfarenhet dragit egna slutsatser. Jag lever efter övertygelsen om att man börjar dagen med bra fetter och protein som bas och avslutar dagen med mindre fett och ett lite större kolhydratsintag. Jag också poängtera att det är en enorm skillnad på olika källor till kolhydrater och att byta ut fett mot kolhydrater senare under dagen innebär inte att det är positivt för inre- eller den yttre utvecklingen med exemplevis en tallrik pasta.
 
4. Hur mycket cardio tränar du?
Kevins svar: Just nu har jag ingen cardio på mitt träningsschema. Jag brukar endast fylla ut med cardio fram mot slutet av min deff period och anledningen till det är för att det tar otroligt mycket tid från annat att köra lågintensiv träning gentemot vad det ger tillbaks. Däremot tycker jag att det är ett jättebra sätt att fylla på med fettförbrännande träningspass under hårdträning för att inte slita ännu mer på kroppen samtidigt som jag vill öka träningsdosen.
 
Läs mer om träning och kost i Kevins blogg här.
 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!