Mördegskakor till påsk
Du behöver:
4 1/4 dl vetemjöl
50 g mald mandel
2 dl Dansukker Farinsocker
1 msk Dansukker Vaniljsocker
1 ägg
150 g rumstempererat smör eller margarin
Fyllning
200 g choklad av hög kvalitet, vit eller ljus
50 g smör eller margarin
Garnering:
5 dl Dansukker Florsocker
1 msk flytande margarin eller olja
2 msk vatten, saft eller juice
Gör så här:
Arbeta samman samtliga ingredienser till degen. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylskåp i minst 30 minuter.
Kavla ut degen på mjölat bakbord till 2-3 mm tjocklek. Ta ut kakor med hjälp av mått. Lägg kakorna på plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 15 minuter. Låt svalna på galler.
Smält matfettet i en gryta. Bryt chokladen i bitar och lägg ner i det smälta matfettet. Smält på svag värme. Låt svalna i en timme innan chokladen vispas kraftigt med elvisp.
Fördela fyllningen på hälften av kakorna. Lägg en kaka ovanpå. Blanda samman ingredienserna till glasyren. Garnera kakorna. Använd din fantasi.
Tips
Du kan även använda kakorna en och en utan fyllning. Gör ett hål i några av dem och använd dem till att hänga i påskriset.
Foto & recept: Dansukker