Här bjuder vi på receptet på Ida Wargs goda veganska brownies! Ett recept ni måste prova.
Foto: Ida Warg/Metro Mode
(Alla länkar nedan är reklamlänkar till Bodystore)
Ingredienser:
120 g havremjöl
100g malda mandlar
60g mörk vegansk choklad
80g kokossocker
1 msk bakpulver
1 chiaägg (1 msk chiafrön + 4 msk vatten)
1/2 tsk vaniljpulver
3 msk kokosolja
5 msk äppelmos
18-20 hallon
Gör så här:
Sätt på ugnen på 180 grader. Har du inte färdigt havremjölk så mixa havregryn till ett mjöl i en matberedare. Blanda sedan ihop alla torra ingredienser. Blanda ingredienserna till chiaägget och ställ åt sidan. Smält choklad och kokosolja ihop och blanda sedan ihop alla blöta ingredienser + chiaägget. Häll sedan den blöta mixen i den torra och blanda ihop tills du fått en jämn smet. Smörj en form med kokosolja och häll ner mixen. Tryck sedan ner hallon försiktigt och in i ugnen i 20-25min. För att undvika att hallonen ska bli brända kan man lägga ett bakplåtspapper över. Viktigt att sedan låta brownies svalna, annars kan de falla isär.
Läs också:
Recept: Ida Wargs pumpasoppa (vegansk).
Recept: Pumpasopppa med linser.
Matinspiration – Ida Warg tipsar om 5 veganska luncher och middagar.