Dessa scones kräver minimalt med jobb och inget kladdigt knådande – utan rörs enkelt ihop i en bunke och ”klickas” ut på en plåt med hjälp av en sked. Enklare och godare blir det inte!
En riktigt härlig frukost önskar vi er!
Dessa scones kräver minimalt med jobb och inget kladdigt knådande – utan rörs enkelt ihop i en bunke och ”klickas” ut på en plåt med hjälp av en sked. Enklare och godare blir det inte!
En riktigt härlig frukost önskar vi er!
Du behöver:
6 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
3 dl mjölk (havre eller soya går lika bra)
1 dl smält smör (100 g)
1 krm salt
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Blanda samman mjöl, salt och bakpulver i en bunke.
3. Häll i smält smör och mjölk och blanda till deg.
4. Klicka ut scones på en plåt med bakplåtspapper och nagga toppen med gaffel.
5. Grädda i ca 10 minuter – tills de fått hård yta och fin färg.
Smaksättning: Det går utmärkt att smaksätta dina scones med allt möjligt. För att nämna några förslag är nötter, citrusskal/saft väldigt gott att blanda ner i degen.
Serveringstips: Servera med någon god marmelad eller rårörda bär och färskost eller bara smör och en skiva ost. Mums!