Morotsgröt med vaniljtopping
Här kommer en spännande variant av den klassiska havregrynsgröten kokad på färskpressad morotsjuice som ger gröten en otroligt härlig färg. Sötman från moroten tillsammans med vaniljkeson är magisk och passar perfekt som frukost eller mellanmål.
Läs också:
Recept: Ida Wargs pumpasoppa (vegansk).
Recept: Pumpasopppa med linser.
Matinspiration – Ida Warg tipsar om 5 veganska luncher och middagar.
Ida Wargs galet goda äpplemuffins (glutenfria).
Så bakar du Ida Wargs glutenfria bananbröd!
Morotsgröt
Morotsgröt
1 portion
1 dl havregryn
1 dl vatten
1 dl morotsjuice
1 tsk kanel
en nypa havssalt
Vaniljtopping:
finriven morot
keso
en nypa vaniljpulver
Gör så här:
Koka upp havregryn med vatten, morotsjuice, kanel och lite salt. Låt puttra på låg värme några minuter och rör om så gröten inte fastnar. Smaka av och häll upp i ett glas eller en skål. Rör ihop keso med lite vaniljpulver och toppa med lite finriven morot. Jag pressade ekologiska morötter i min råsaftscentrifug. Om du vill testa morotsgröt men inte har någon råsaftscentrifug så kan du riva 1 dl morötter och koka upp tillsammans med havregrynen. Tänk på att öka vätskan till cirka 2 dl vatten då istället.
Fotograf: Sebastian Hellström/Anja Forsnor Metro Mode