Lyxig smörgåstårta med räkor och hummer
Du behöver:
1 pkt landgångsbröd
4 dl vispad creme fraiche
2 gurkor
1 knippe rädisor
2 dl räkor, skalade
1 burk caviar
1 knippe gräslök
1 rödlök
Hummerröra:
2 dl hummerkött (motsvarar ungefär 2 humrar)
1 tsk tabasco
1 dl tärnat äpple, granny smith
1 dl majonäs
2 msk vispad creme fraiche
1 msk finhackad gräslök
50 g smör
1 citron
Svartpeppar
Salt
Räkröra:
2 dl räkor, handskalade
100 g färskost
1 msk majonäs
2 msk vispad creme fraiche
3 msk stenbitsrom
1 citron, zest + 1 tsk saft
1 msk pepparrot, finriven
1 dl finhackad dill
1 nypa cayennepeppar
Salt
Svartpeppar
Gör så här:
Räkröra: Skala räkorna och hacka grovt. Blanda med övriga ingredienser till räkfyllningen. Ställ kyld så länge.
Hummeröra: Bryn smöret och låt svalna. Skala humrarna och hacka upp till en röra. Blanda alla ingredienser och rör sist ner det brynta smöret.
Varva bröd med varannat lager hummeröra och varannat räkröra. Täck till sist tårtan med ett lager vispad creme fraiche. Dekorera med gurka, räkor, caviar, rädisor och gräslök.
Foto: Nigab