instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
skonhet

Slugging för håret – få vackrare hår medan du sover!

Av: Metro Mode

Slugging är ett enkelt sätt att förbättra hårhälsan samtidigt som det gör håret mjukt, vackert och glansigt. Här är allt du behöver veta om slugging för håret.

Foto: Pexels

Slugging – hudvårdstrenden som innebär att täcka ansiktet med vaselin och låta detta verka länge, helst över natten – har varit stor på TikTok under året. Därför är det kanske inte konstigt att slugging för håret nu har blivit minst lika populärt på plattformen.

Vad är slugging för håret?

Slugging för håret innefattar inte vaselin (tack och lov!). Istället används olika oljor som förbättrar hårets hälsa och utseende – en urgammal metod som länge haft en given plats i många kulturer.

Även om slugging inte kan reparera kluvna toppar – endast en klippning kan råda bot på det – så kan det göra håret mer motståndskraftigt, mjukt och glansigt.

Slugging för håret: Välj rätt produkt för ditt hår

Nyckeln till att lyckas med slugging är att använda rätt produkt för ditt hår: om du har tunt och fint hår så bör du satsa på en lättare olja som inte tynger ned håret.

Du som har tjockare hår kan däremot välja en fetare olja som täcker håret bättre. Men kom ihåg att ju tjockare olja, desto svårare kan det vara att styla håret dagen efter.

Ett hett tips för alla hårtyper är därför ett serum som är både lättviktigt men samtidigt återfuktar håret på djupet. Håll även utkik efter produkter som innehåller jojoba-, argan-, marula- och kokosolja.

Så gör du

1. Borsta igenom håret och applicera din utvalda produkt i längderna – var noga med att inte applicera oljan för nära hårrötterna.

2. Borsta igenom håret igen. Du som har tillräckligt långt hår kan sätta upp det i en fläta.

3. Skydda håret med en silkeshätta (att stoppa in håret i en strumpa, som många på TikTok gör, är inte inte att rekommendera eftersom tyget absorberar håroljan). Du som inte gillar tanken på att sova med en hätta kan istället prova ett örngott av silke.

@theaussierapunzel How to get shiny, glossy hair 💕 #howto #hairtutorial ♬ cassies morning routine – abelyn

Källa: Byrdie

Annons
Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår