Bananglass med kokosmjölk och valnötter
Du behöver:
4 Bananer, frysta och mogna
1/2 dl Lönnsirap
1 msk Mandelsmör
1 msk Jordnötssmör
1 dl Valnötter, hackade
1 dl kakaonibs
Gör så här:
Det enda som behöver förberedas i det här receptet är att skala och frysa 4 bananer. Bryt dem i mindre bitar, helst.
Förbered karamellsåsen genom att blanda alla ingredienserna i en liten skål.
Gör glassen genom att tillsätta de frysta bananbitarna i en matberedare och pulsa tills du har en jämn smooth bananglass.
Flytta glassen till en större skål och lägg i hackade valnötter, kakaonibs och karamellsåsen. Använd en sked för att göra lite swirls och blanda allt utan att mosa ihop allt för mycket.
Skopa upp några kulor och servera omedelbart. Om du vill ha glassen extra fast, låt skålen stå i frysen i 30 minuter eller längre innan du serverar.
Foto: & Recept: Happy health blog