Avokado-crème brûlée
(2-3 portioner)
Du behöver:
- 1,2 dl mosad avokado (120 g)
- 1,2 dl nötmjölk, tex mandel, cashew eller kokos
- 1/2 msk rent vaniljpulver
- En nypa salt salt
- En nypa (1/16 msk enligt originalreceptet) stevia eller 3 msk råsocker
- 2-3 msk farinsocker (eller sucanat)
- Gasbrännare eller ugnsgrillen
Gör så här:
Mixa avokado, mjölk, vaniljpulver, salt och sötning. Häll upp i ugnssäkra former och ställ i kylen tills konsistensen är som en tjockare mousse, cirka fem timmar eller över natten. (Och vill du inte göra crème brûlée, ät moussen som den är!) Innan servering, strö 1 msk farinsocker över vardera form och karamellisera sockret med gasbrännaren, alternativt ställ in dem i ugnen på maxgrill cirka 5 minuter. Håll koll så att ytan inte bränns, du vill ha den gyllenbrun och knäckig!
Foto: chocolatecoveredkatie.com