Värm dig i kylan med Golden milk till kvällsmyset! Drycken sägs nämligen vara extra bra att dricka på kvällen då den smörjer och mjukar upp våra leder.
5 orsaker till varför du bör dricka Golden Milk – varje dag!
1. Golden milk innehåller gurkmeja som länge använts inom Ayurvedisk matlagning för dess hälsofrämjande egenskaper. Gurkmeja sägs bland annat hämma inflammationer i kroppen.
2. Ingefära är slemlösande vilket är toppen om du känner dig förkyld. Ingefära är också bra för matsmältningsfrämjande samt innehåller antioxidanter.
3. Golden milk smörjer och mjukar upp våra leder.
4. Mandelmjölk är fri från laktos, animaliska produkter och innehåller mindre kolhydrater än vanlig mjölk.
Här bjuder Anja Forsnor på sitt bästa recept på Golden milk.
Golden pasta
1/2 dl torkad gurkmeja eller färsk gurkmeja
1 msk torkad ingefära
1 1/2 dl vatten
Koka upp och låt sjuda på svag värme i 6-8 minuter tills det blir en pasta. Låt svalna och förvara i kylskåp i 1-2 veckor, pastan räcker till flera glas golden milk. Dessutom är den perfekt att använda i matlagning då den sätter smak och färg till grytor, wok, soppor eller smoothien.
Golden milk
1 glas
1/2 – 1 tsk golden pasta efter smak
2 dl osötad mandelmjölk, rismjölk eller kokosmjölk
1 tsk kokosolja, sesamolja eller mandelolja
Kardemumma, vaniljpulver, kanel och eventuell sötning efter smak
Gör så här:
Värm mjölken försiktigt på spisen och vispa ner en klick golden pasta. Rör om och smaka av med kryddor och eventuell sötning efter vad du föredrar. Jag droppade ner 2 droppar stevia men honung eller agavesirap passar lika bra. Om du kokar en större mängd kan du låta den svalna och förvara den i en glasflaska i kylen, går lika bra att avnjutas kall.