Hälsa

9 saker vi som älskar att träna är trötta på att höra

Visst är det härligt att vara igång med träningen? Något tråkigare däremot är att höra vissa fraser om och om igen. Vi har listat nio saker vi som älskar att träna är trötta på att höra!

traningsinspiration Foto: Becca Matimba / Unsplash

1. “Varför hänger du inte med ut ikväll? Ska du träna igen eller? Vad tråkig du är!”

En hemmakväll framför fest innebär inte att vara tråkig och det är viktigt att lyssna på sina signaler och göra det man själv vill. Att komma igång med sin träning behöver såklart inte betyda att man utesluter festkvällar och alkohol. Ibland vill man helt enkelt bara vara hemma.

 

2. ” VA, vaknar du extra tidigt på morgonen för att hinna med träning? Det är SÅ sjukt!”

Det är helt okej om du gillar att sova en halvtimme extra på morgonen. Det är också helt okej att gå upp en halvtimme tidigare för att hinna med att ta en joggingtur.

 

3. ”Hur många kilon har du gått ner nu?”

Vissa tränar för att gå ner i vikt, andra för att gå upp. Somliga vill varken gå ner eller upp i vikt utan tränar för hälsans skull. Det tjänar inte mycket till att fråga hur mycket andra väger.

 

4. ” Men hallå? Du tränar ju alltid, gör du ens något annat?”

Det stämmer ju förstås inte, att den som tränar inte har tid över för något annat. Träning handlar om att prioritera. Det är såklart att man, precis som alla andra, går till skolan eller jobbet, handlar mat och träffar vänner.

 

5. ”Jag skulle också vilja gå till gymmet, men jag tycker inte att det är snyggt med för stora muskler. Är inte du också rädd för att få värsta musklerna?”.

För det första är det inte jättelätt att få stora muskler, man kan faktiskt träna utan att bli en muskelknutte. För det andra- vissa kanske vill ha stora muskler?

 

6. ”Jag får dåligt samvete över att ta tid från annat för att hinna med att gå till gymmet.. Får inte du också det?

Du ska aldrig behöva få dåligt samvete över att prioritera dig själv och din hälsa. Återigen handlar träning om att göra det till en prioritering. Om träning gör dig lycklig så är det klart att du ska ta dig tiden till det. Och att träna behöver inte innebära att gå till gymmet- mysiga promenader med bästa vännen är också träning!

 

7. ”Vad ytlig du är som tränar. Jag kan inte förstå hur man kan bry sig så mycket om sitt yttre.”

En viktig sak att förstå med träning är att det inte alltid handlar om det yttre. Endorfiner frisätts när du tränar, vilket får dig att må bra på insidan. Ditt inre kommer att tacka dig för att du tränar!

 

8. “Men erkänn, du går väl bara till gymmet för att spana på alla muskulösa killar?”

Bered dig på ett erkännande: jag går till gymmet för att träna!

 

9. När en man påpekar: ” Jag gillar inte kvinnor som ser större eller starkare ut än män”

Nähä. Och jag gillar inte när någon påpekar hur kvinnor ska se ut.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!