Hälsa

5 tips på hur du laddar upp och tränar inför ett lopp

Nu är våren här och det brukar betyda att säsongen för årets alla lopp drar igång. Vi på Metro Mode är igång med No More Bad Days och i maj springer vi Tough Viking. Uppladdningen är i full gång och du kommer kunna hänga med. Här ger vi er våra bästa tips på hur du laddar upp inför ett lopp.

tough-viking-no-more-bad-daysFoto: Herman Caroan  

Lägg upp en träningsplan

Ta reda på vad som krävs för just det lopp som du ska springa. Är det ett hinderlopp som till exempel Tough Viking, kan du behöva träna mycket styrka. Ska du springa ett terränglopp måste du såklart öva på att springa i kuperad terräng.

Gå inte ut för hårt

Det viktigaste när du börjar träna inför ett lopp, speciellt om du är nybörjare eller om det är en ny distans, är att inte gå ut för hårt. Ta det lugnare i början, kanske köra en del intervallträning där du varvar gång och löpning. Fortsätt så här tills du känner dig bekväm med sträckan och tempot, då kan du börja trappa upp träningen.

Variera din träning

Vill du öka din kondition ska du blanda långdistans med korta och intensiva intervallpass. Perfekt om du vill förbättra din tid eller vill få en skönare resa när du springer loppet.

Spring in ditt material

Ett stort misstag är att köpa nya kläder och skor inför loppet. Du behöver springa in dina skor och testa att springa distansen i dina kläder. Även om det bara gäller ett fem kilometerslopp, du vill inte upptäcka efter 400 meter att din tröja hela tiden åker upp eller att du fått skavsår.

Ha en träningskompis

Det är alltid kul att träna tillsammans med någon och det blir lättare att komma iväg på alla pass om du har någon som pushar dig. Om du inte har någon träningskompis så kan du komma och träna med oss. Vi laddar tillsammans upp inför nordens tuffaste hinderbana genom att tillsammans med Sats och Tough Viking bjuda in till roliga träningspass under april i Stockholm och Göteborg.

Träningstillfällen Stockholm (Samling 18.30 på SATS NK):

25 april – fokus löpning

2 maj

Träningstillfällen Göteborg (Samling på SATS Sisjön 18.30. Den 25 april kommer de samlas i Slottsskogen 18.30):

18 april

25 april

Anmäl dig till passen här.

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!