Pasta pomodore
Pasta av valfri sort, massor av grönsaker, en god tomatsås, ost – och så kryddning på det. Det vattnas i munnen bara vi tänker på PT-Fias goda pasta!
Välj valfri pasta av hög kvalitet, glutenfri fungerar det med om så önskas. Koka enligt anvsningarna tillsammans med en grönsaksbuljong, en nypa örtsalt och en msk olivolja.
Hacka valfria grönsaker i större bitar. Prova exempelvis ruccola, purjolök, solrosskott, mixade körsbärstomater, blomkål, avokado, romansallad, granatäpple, sugar snaps, minimorötter eller färska örter som basilika eller timjan.
Skölj pastan och låt svalna något. Rör ner valfri tomatsås och en msk olivolja. Beräkna ca 1 ½ dl sås per dl pasta. Rör ner grönsakerna, en nypa örtsalt + svartpeppar och ett par nävar valfria frön eller hackade nötter. Pressa över citron och smula över fetaost precis innan servering.
Tips!
Servera pastan som den är eller pimpa med protein. Förslagsvis halloumi, grillad kyckling, lax i valfri form eller starkt kryddad korv med hög kötthalt.
Gör egen tomatsås genom att koka upp passerade tomater med pressad vitlök, rejält med färsk basilika, en nypa honung och svartpeppar.
Välj gärna ekologiska varor – främst på kött, frukt och eventuella mjölkprodukter.
Prova någon av de glutenfria pastasorterna som finns i matffären.
Garnera rätterna med olika frön, hackade nötter eller färska örter.
Servera gärna rätten med riven parmesan.
Fungerar utmärkt som vegetarisk!