instagram facebook pinterest youtube twitter mail sms whatsapp
halsa

Glutenfria lussekatter – Ida Wargs enkla och goda recept

Av:

För dig som är glutenintolerant eller som helt enkelt vill variera de mer traditionella lussekatterna har du ett grymt gott recept att testa här. 

Foto: Idawarg.se

Ingredienser

250 g havremjöl (mixa glutenfria havregryn)

250 g rismjöl

75 g smör

1 ägg

2 dl mandelmjölk (eller valfri mjölk)

0,5 gram saffran

0,75 paket jäst för söt deg

2 tsk fiberhusk

1 dl kvarg

1 krm salt

1 dl kokossocker (mer om du gillar sötare bullar)

Gör så här

1. Smält smöret och tillsätt sedan mjölk. Se till att det blir 37 grader och häll sedan mjölk/smör över smulad jäst och rör tills det smälter.

2. Häll över fiberhusk och låt allt stå i 10 minuter. Tillsätt sedan saffran, salt, ägg, kvarg och socker och rör om.

3. Blanda ihop havremjöl och rismjöl och lägg undan 1 dl till utbakning. Häll sedan ner mjölmixen och bearbeta degen. Använd bakmaskin eller kör i matberedare. Låt degen jäsa i 30 minuter under täcke.

4. Baka ut lussekatter och lägg på en plåt med bakpapper och sedan ska degen jäsa i ytterligare 30 minuter. Efter jäsningen penslar du på vispat ägg och sätter i russin. Grädda i ugnen på 250 grader i ca 7 minuter.

Dofta, ät och njut!

 

Här hittar du fler goda Recept

 

Recept: Ida Warg

Annons
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta. Läs mer Jag förstår