Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

Hett och sött är ofta en riktig hit. Denna saliga blandning funkar otippat nog även

Hälsa

Krämig Svartpepparglass- söt och het på samma gång

PEPPARGLASS

Hett och sött är ofta en riktig hit. Denna saliga blandning funkar otippat nog även till glass.
Smaka på ordet Svartpepparglass, krämigt, lent, sött, och med en helt fantastisk ton av hetta och smak av svartpeppar.

 

Låter det gott? – Här är receptet:

SVARTPEPPARGLASS

Svartpepparglass, ca 1 liter

6 ägg, separerade
1 1/2 dl kokossocker
5 dl vispad grädde av valfri sort*
1 dl valfri mjölk*
3 msk agave sirap, alt. yacon – eller lönnsirap
1 vaniljstång, alt. 1 krm äkta vaniljpulver
1 1/2 tsk finmalen svartpeppar, gärna mortlade hela korn eller nymalen för extra mycket smak, men köpt finmald går också bra

TOPPINGFÖRSLAG

Lingon. Tranbär eller röda vinbär är också smarrigt.

KOLASÅS

3 dl fet kokosmjölk
0.75 dl kokossocker
1/2 msk agave sirap
1 krm äkta vaniljpulver
1 nypa havssalt

GÖR SÅ HÄR

1. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg dom tillsammans med hela stången i en kastrull med svartpeppar, mjölk och agave sirap och låt sjuda i en på låg värme medan du förbereder övriga ingredienser.
2. Separera äggen och lägg gulor och vitor var för sig i en varsin skål.
3. Vispa gulorna med kokossockret luftigt, gärna med elvisp.
4. Vispa grädden fluffig.
5. Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
6. Vänd sedan ihop alla ingredienser till en jämn smet. Kör det i en glassmaskin tills du har en krämig glass och frys den sedan. Om du inte har en glassmaskin kan du frysa den på en gång och röra om då och då.
7. Under tiden glassen fryser kokar du ihop din kolasås genom att låta samtliga ingredienser till kolasåsen koka i en kastrull tills du har en krämig kola. Brukar ta mellan 10-25 minuter beroende på hur vid kastrull du har. Det bubblar mycket och det ska det göra. Vispa då och då i kolasåsen. Häll sedan upp den i en ren glasburk med lock och låt svalna innan servering. Förvaras sedan i kylskåp. 

*TIPS

Du kan till exempel använda kokosgrädde, jag använder en rosa tetra från Garant som är väldigt bra, häller då av den lilla skvätten vatten som finns i först. Du kan även använda komjölsgrädde, sojagrädde, havregrädde eller annan valfri grädde. Vad det gäller mjölk är det lika valfritt där, du kan använda komjölk, mandelmjölk, kokosmjöl osv.

FRI FRÅN

Glutenfri, raffinerat sockerfri, mejerifri om du använder mejerifri grädde och mjölk, nötfri. Kan göras äggfri genom att byta ut äggen mot cirka 2 dl cashewnötsmör + 1 msk smält kokosolja.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Fannie Redman
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Josefin Dahlberg
Hälsa
Ida Warg
Lifestyle
Sandra Beijer
Home
Andrea Brodin
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind