Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Artikeln innehåller annonslänkar
Hälsa

Influencernas bästa tips till dig som vill slippa lårskav

“Sommar + lår = skavsår” – så skrev Metro Modes tidigare bloggare Cassandra Klatzkow i ett blogginlägg. Här listar vi hennes bästa tips för att klara en dag utan skador, samt guidar dig till Linda-Marie Nilssons utförliga test (och hennes vinnande produkt mot skavsåren mellan låren!).

Foto: Instagram @lindamariie, @cassklatzkow

Sommar betyder bara ben och kan för många också innebära skavsår mellan låren.

– Kjol och bara ben är ju lajffff men för oss som har gosiga lår som nuddar varandra behövs det hjälpmedel för att klara av en dag utan skador, skrev Cassandra Klatzkow på sin blogg.

Vi vet att det är många som känner igen sig – tipsen har nämligen blivit väldigt uppskattade bland läsarna! “Älskar inlägget” och “Superbra tips” är bara några av kommentarerna som hon har fått.

Här är fyra av Cassandras räddare i nöden för att undvika skavsår mellan låren:

1. Babyolja
– Det här är min no1 go to, mina lårs bästa vän! Jag använder nästan alltid babyolja för att slippa blödande sår på insidan av låren på sommaren. Jag brukar smörja in rätt så rikligt mellan låren och passar på att öven smörja hela benen lite lätt för GLOW pga glow är ju livet det vet alla. Jag brukar ha en liten flaska med babyolja med mig i väskan. Det kan behövas smörjas in om man går runt mycket. Men det här funkar alltid för mig. Gillar den glidiga lätta känslan.

2. Cykebyxa
– Förutom att cykelbyxan är livets bästa och snyggaste plagg just nu så är den även mitt andraval när det kommer till lårskav. Cykelbyxa använder jag om jag har på mig en lite längre kjol eller klänning, funkar alltså inte asbra om man har en kort kjol för då kommer cykelbyxan synas.

3. Kroppstalk
– Talk eller babypuder är en stor favorit hos många. Jag har testat och det funkar absolut men precis som med olja kan man behöva fylla på under dagen. Jag skulle säga att detta och olja funkar minst lika bra, bara smaksak om man vill känna sig torr eller oljig/insmord.

4. Bodyglide
– Det här är en produkt som är som ett deostick som används av löpare och idrottare men funkar precis lika bra för oss som bara vill vara cute i en kjol en varm sommardag. Den appliceras på låren och skapar som en skyddande hinna som förhindrar köttsåren.

Även influencern Linda-Marie Nilsson har engagerat sig i frågan – förra året gjorde hon ett test av en rad olika produkter mot lårskav och postade det på Youtube.

– Jag har hittat en sak som jag faktiskt, överraskande nog, tycker jättemycket om, sa hon då.

Och vad blev då vinnaren? Jo, antiskavstiftet Move från The Skin Agent, som du bland annat hittar här (annonslänk). Hela testet hittar du här nedanför!

Läs också: Vi älskar den trendiga cykelbyxan! 15 par att bära sommaren 2020

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!