Nyttiga bananmuffins fyllda med ljuvlig hemgjord nutella
Ingredienser:
ca 12 normalstora muffins
1,5 dl havremjöl
1,5 dl dinkelmjöl
70 g rumstempererat smör
1 dl grekisk yoghurt
1,5 tsk vaniljpulver
1 nypa salt
2 tsk bakpulver
2 ägg
2-3 mogna bananer (beroende på storlek)
0,5 – 1 dl kokossocker (beroende på hur sött du vill ha det)
+ hemgjord nutella (Se recept nedan)
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Förbered en muffinsplåt med muffinsformar, eller ställ formarna på en vanlig plåt (använda gärna dubbla formar i så fall).
3. Mosa bananerna, blanda ihop med den grekiska yoghurten.
4. Vispa ihop rumstempererat smör och kokossockret, tillsätt sedan äggen. Blanda ihop med banansmeten ovan.
5. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i smeten.
6. Fördela smeten i muffinsformarna, fyll till ca 75 procent av formen. Spritsa ner nutellan eller lägg i en klick med sked i varje muffins.
7. Grädda i ugnen ca 17-20 min. Förvara i kyl/frys.
Foto: Cookedbyjulie, Recept: Agnes Jiseborn