Ge den klassiska havregrynsgröten ett ansiktslyft – lyxa till frukosten med banangröt. Nedan hittar du ett fantastiskt gott och spännande recept på bakad havregrynsgröt med banan med bär!
Se receptet nedan!
Ge den klassiska havregrynsgröten ett ansiktslyft – lyxa till frukosten med banangröt. Nedan hittar du ett fantastiskt gott och spännande recept på bakad havregrynsgröt med banan med bär!
Se receptet nedan!
Du behöver:
2 portioner
2 dl havregryn
2 dl mandelmjölk
2 ekologiska bananer
1 ägg
2 tsk honung
1/2 tsk bakpulver
1 tsk kallpressad kokosolja
1 tsk kanel
1/2 tsk kardemumma
en nypa vaniljpulver
en nypa flingsalt
pumpakärnor, hasselnötter
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en liten ugnsform med kokosolja och lägg en skivad banan i botten. Blanda alla torra ingredienser och häll ner i formen. Skiva den andra bananen och lägg överst. Vispa ägg och mandelmjölk och häll över grynblandningen, toppa med pumpakärnor och hasselnötter. Baka i mitten av ugnen i cirka 30-35 minuter tills gröten fått en härlig gyllenbrun färg. Servera med bär och kall mandelmjölk.
Foto: Sebastian Hellström