Raw Kanelbulletårta
Alla kanelbullens smaker – fast i tårtform! En smörig pekannöts- och havrebotten, kardemumma- och vaniljfyllning med en söt kanelswirl toppad med smält kokosfrosting och kanderade pekannötter. Ja du hör ju själv!
Prep: Blötlägg 7 dl cashew nötter i 4 timmar (420g). Tid: 1 t + 4 t i frysen. 12-14 portioner, använd en 20 cm spring form.
Botten
2 dl pekannötter
2 dl havregryn
3 msk kokossocker
10-12 dadlar
1/8 tsk salt
1/4 tsk kanel
Kanel swirl
3 dl blötlagda cashewnötter
1 dl flytande kokosnektar
3,5 tsk kanel
1 tsk vanilj pulver
1/8 tsk salt
1/2 dl kokos olja
Kardemumma fyllning
5 dl blötlagda cashewnötter
1/2 dl mandeljölk
1 dl agave
3 msk malen kardemumma
1/4 tsk mesquite (valfritt)
1/8 tsk salt
1/2 dl kokos olja
Garnityr
1/2 dl kokossmör (kan ersättas av 1/4 dl kokosolja 1/2 dl + 1 msk kokosmjöl)
1/2 dl pekannötter
2 msk lönnsirap
1/2 tsk kanel
1. Börja med att göra botten. (OBS, Om du vill göra de kanderade nötterna så förbered dessa innan du gör tårtan. Hoppa ner till steg 5.) Blanda alla ingredienser i en matberedare. Använd fler dadlar om det behövs. Botten är klar när den börjar att klumpa ihop sig till en deg. Placera degen i botten av en spring form.
2. Mixa alla ingredienser till kanel swirlen i en blender (förutom kokosoljan). Mixa i ett par minuter tills smeten är väldigt len och häll sen i kokosoljan. Ställ blandningen åt sidan.
3. Mixa alla ingredienser till kardemumma och vanilj lagret i en blender (utom kokosoljan). Mixa i ett par minuter tills väldigt len och häll sen i kokosoljan.
4. Häll kardemummafyllningen ovanpå botten och placera sen ut kanel swirlen i små klickar över hela tårtan, snurra ihop blandningarna med hjälp av skaftet på en sked eller en tandpetare, kinapinne etc. Låt det stelna i frysen i 4 timmar. Låt tårtan stå i rumstemperatur i några minuter och ta sen ur den ur springformen.
5. Garnering: Blanda ihop lite lönnsirap och kanel, häll i en handfull pekannötter i blandningen och torka den i torkugn eller varmluftsugn på 42 grader i ett par timmar (valfritt). Smält kokossmör och häll den över kanterna på tårtan, placera de kanderade pekannötterna nära kanterna på tårtan.
Recept: Happy Health Blog
Foto: Natalie Yonan