Recept: Nyttiga våfflor med mandelmjöl till mellanmål, brunch och efterrätt
Våfflor funkar finfint året om – till våffeldagen i mars och alla andra dagar! Här är ett supergott och näringsrikt recept.
I den här artikeln förekommer annonslänkar till återförsäljare.
Mättande mandelmjöl, ägg och kokosfett – de här våfflorna passar lika bra till mellanmål som till efterrätt eller söndagsbrunch. Toppa med bär, färsk frukt och allt annat gott du gillar.
Nyttiga mandelvåfflor
3 stycken
Ingredienser
1 dl mandelmjöl
2 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 dl vatten
30 gram smält kokosfett
2 stora ägg
Gör så här
Blanda mandelmjöl, fiberhusk, bakpulver och salt. Vispa ihop ägg, vatten och kokosfett och blanda med de torra ingredienserna. Låt stå cirka 15 minuter och grädda sedan i våffeljärnet.
Annons