Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Godaste fikat eller frukosten! Så gör du sockerfri och vegansk “nicecream” hemma

Äter du alltid samma frukost och vill uppdatera den till något som är både gott och nyttigt? Eller är du sugen på ett snack som inte får ditt blodsocker att åka berg-och-dal-bana? Varför inte testa att göra en smarrig nicecream-bowl – både gott, nyttigt och veganskt!

Foto: Fern & Fika, Unsplash

Glass behöver varken innehålla socker eller animaliska produkter – det går faktiskt att göra en supergod “nicecream” alldeles själv! Allt du behöver är några få ingredienser; vi bad det plantbaserade cafét Fern & Fika i Stockholm att dela med sig av receptet!

Stracciatella-nicecream med varmt äpple
(räcker till 1 stor portion)

Stekt äpple:
– 1 tsk kokosolja att steka i
– 1 äpple, skuren i 1 cm stora kuber (välj gärna en sötare sort)
– 1 tsk malen kanel
– 1 nypa citronskal
– 1 dl vatten
– 5 hallon (kan uteslutas)

Stek äpplet och de andra ingredienserna på medelvärme i 10-15 min eller tills äppelbitarna har blivit mjuka (häll i vattnet i omgångar så att äpplena inte fastnar i pannan). Lägg till hallonen och stek i någon minut till.

Nicecream:
– 2 1/2 frysta bananer
– 1/3 tsk rent vaniljpulver
– 1/2 msk kakaonibs
– 1 nypa salt
– 1,2 dl växtbaserad mjölk (till exempel sojadryck)

Blanda alla nicecream-ingredienserna i en höghastighetsblender tills det har fått en len konsistensen. Servera i en fin skål och toppa med det stekta äpplet, fler hallon, rostade nötter, lite kanel och fler kakaonibs.

Sedan är det bara att njuta av den nyttiga glassen!

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!