Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Har du syskon? Då är du snällare och mer empatisk!

Vi har tidigare skrivit om forskning som visar att syskon är bra för hälsan, vikten och själen. Nu visar en studie att syskon dessutom gör dig till en bättre människa och är viktiga för din empatiska utveckling. Dags att ringa ett samtal till din syster eller bror och visa din uppskattning!

Foto: REX

Studier som gjorts från universitet i Calgary, Laval, Tel Aviv och Toronto visar att vi har en hel del att tacka våra syskon för. Forskning visar nämligen att de barn som har storasyskon är mer lugna, snälla och stöttande (förutsatt att deras syskon också är det) än vad barn utan syskon är.

Studien som gjordes i Kanada undersökte 452 syskon mellan 18 månader och fyra år gamla. Syskonen följdes under ett och ett halvt år och det som undersöktes var utvecklingen av barnens empati – dels genom att filma barnen, dels genom intervjuer med mammorna. I ett av experimenten låtsades en forskare att skada sig framför barnen – för att se hur de skulle reagera och därmed kunna mäta deras empati.

– Vi har kommit fram till att det är viktigt att tänka på att alla familjemedlemmar, inte bara föräldrar eller äldre syskon, har betydelse för barn utveckling, säger Sheri Madigan, professor i psykologi, som var en av studiens forskare.

En annan forskare från studien, Marc Jambon, menar att de hittade ett undantag och det var när det fanns en lillebror och en storasyster i syskonskaran.

– Yngre bröder påverkade inte äldre systrars empati.

Läs också: 6 anledningar till varför din syster gör dig till en bättre människa – enligt forskning

Är du yngsta syskonet? Då är du förmodligen också favoritbarnet!

Källa: Elle och Huffington Post

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!