Vem älskar inte nybakta scones med en kopp te? Här kommer Ida Wargs recept på glutenfria pepparkaks scones som är så goda och det bästa av allt är att det inte tar mer än 15 min totalt att göra!
Ingredienser:
4 dl rismjöl
3 dl bovetemjöl
3 dl havregryn
0,75- 1 dl kokosolja
3,5 tsk bakpulver
1 matsked papparkakskrydda
1 nypa salt
3-4 dl mandelmjölk
Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Mosa sedan ner kokosoljan med händerna och blanda sedan ner mjölken till en smet. Klicka ut i önskade stora scones på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen i 10 min på 250 grader. Jag serverade mina med jordnötssmör och hallonsylt. MUMS!
Läs också:
Recept: Ida Wargs pumpasoppa (vegansk).
Recept: Pumpasopppa med linser.
Matinspiration – Ida Warg tipsar om 5 veganska luncher och middagar.