Pasta carbonara
Du behöver:
400 g spaghetti
200 g pancetta (går att byta ut mot bacon)
30 g parmesanost, riven
30 g pecorinoost, riven
4 äggulor
Salt och peppar
Gör så här:
Koka din spaghetti, låt koka 3 minuter kortare än vad som är angivet på förpackningen.
Knäck äggen och mixa ihop gulorna tillsammans med den rivna osten i en skål. Krydda med nymalen svartpeppar.
Skär och stek sedan pancettan tills den är riktigt knaprig i en stekpanna med höga kanter. När den klar lägger du den åt sidan. Låt fettet från pancettan ligga kvar i pannan.
Addera 2-3 dl pastavatten i stekpannan och låt koka ihop tillsammans med fettet från pancettan.
Häll av din spaghetti och rör ner i stekpannan tillsammans med pancettan.
Ta av pannan från värmen och häll ner ägg och ostblandningen. Rör om ordentligt, addera lite extra vatten om du tycker att det är för torrt. Salta och peppra efter smak!
Klart!
Foto: Unsplash