Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

Fyll på med grön energi – enkel zucchinipasta med halloumi

Spagetti går att göra på flera grönsaker men vår favorit är gjord på zucchini. Skär strån med hjälp av en smidig spiral slicer, eller använd dig av en potatisskalare eller kniv. Den här enkla, mättande och gröna rätten passar lika bra till lunch som middag. Toppa med en god örtdressing och servera med ett fluffigt bröd.

Recept för 2 personer:

1 zucchini

50 g rucola

10 champinjoner

1 avokado

½ dl soltorkade tomater

½ dl rostade valnötter

50 g fetaost

200 g halloumi

 

Dressing:

½ dl olivolja

t tsk salt

1 krm svartpeppar

1 krm chiliflakes

1 klyfta vitlök

 

Gör så här:

1.    Gör ”spagetti” av din zucchini med hjälp av spiral slicer, potatisskalare eller kniv.

2.    Fräs champinjoner i smör med en klyfta pressad vitlök.

3.    Rosta valnötter i en torr stekpanna tills de fått färg.

4.    Blanda dressing genom att blanda samtliga ingredienser med pressad vitlök.

5.    Skär  halloumi i lagom tjocka bitar (ca ½ centimeter) och stek på hög värme i olja – ca en minut på varje sida. Lägg sedan på hushållspapper och låt överflödig olja rinna av.

6.    Portionera ut zucchini-spagetti på fat, strö över rucolablad, skivad avokado, soltorkade tomater, vitlöksfrästa champinjoner, rostade valnötter och sist stekt halloumi och fetaost.

 

Recept & bild: Cassandra Lundgren 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!