Shakshuka med pocherat ägg
Ingredienser:
2 portioner
400 g krossade tomater
4 ekologiska ägg
1 hackad röd paprika
5 hackade körsbärstomater
1 msk kallpressad kokosolja
1 msk harissa
2 tsk tomatpuré
2 finhackade vitlöksklyftor
1 tsk mald koriander
1 tsk mald spiskummin
1 tsk honung
salt, peppar
Till servering:
matlagningsyoghurt, bröd, färsk koriander eller färsk persilja
Gör så här:
Värm kokosolja i en stor stekpanna. Tillsätt hackad vitlök, paprika, tomat och tomatpuré i stekpannan och krydda med harissa, spiskummin, salt och peppar. Stek på medelhög värme i 6-7 minuter tills paprikan blivit mjuk. Häll över de krossade tomaterna och låt puttra med de andra ingredienserna i stekpannan i cirka 10 minuter. Smaka av med lite honung för att få en rund och härlig smak.
Gör fyra små gropar i såsen, en i taget, med en träslev och kläck ner ett ägg i varje grop. Låt puttra i cirka 8 minuter så att äggvitan stelnat men äggulan fortfarande är rinnig. Ta av från plattan och servera med färsk koriander, en klick yoghurt och ett gott suredegsbröd eller en bit fröknäcke.
Foto: Unsplash