Hälsa

Jessica Almenäs öppnar upp om tiden efter utmattningen: “Jag saknar min gamla personlighet”

“När blir man frisk egentligen? Blir man nånsin helt ”frisk”? Nej, jag tror faktiskt inte det. Man blir aldrig mer sig lik i alla fall. En del av jaget är förlorat för alltid, på gott och ont. Jag lever idag ett helt annat liv och är en helt annan person än jag var när jag blev sjuk hösten 2015.” Så börjar Jessica Almenäs ett uppmärksammat inlägg på bloggen med fokus på tiden efter utmattningen som ägde rum 2015. 

I blogginlägget öppnar tv-profilen och programledaren upp om de senaste två åren, hur hon förändrats som person och om ett minne som ständigt sviker.

“Min minnesfunktion är allvarligt skadad. Långtidsminnet är näst intill utplånat och från tiden när jag blev sjuk minns jag nästan ingenting. Kommer inte ihåg ansikten (inte ens på folk jag är bekant med) eller namn eller vad jag pratat om med folk.”

Jessica tar även upp värsta biverkningen, nämligen den sociala rädslan som kommit som ett brev på posten. “Jag har alltid varit en extremt social person, jag har också tagit ett stort socialt ansvar i alla sammanhang och sällskap. Har till och med kallat mig för ett socialt geni och jag har alltid haft lätt för att prata med folk. När jag blev sjuk orkade jag inte träffa någon!”

Jessica förklarar att sociala sammanhang plötsligt blev tufft, men även vardagliga situationer som att lämna barnen i skolan. Hon skriver att det blivit mycket bättre sedan dess, men att hon fortfarande inte är densamma som förr – och kanske aldrig blir. “Jag måste säga att jag verkligen saknar min gamla personlighet.”

Avvara några minuter och läs Jessicas viktiga blogginlägg om tiden efter utmattningen >>

Foto: TT bild 
Källa: Jessica Almenäs blogg 

 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!