Midsommartårta
Ingredienser:
Botten
1,5 dl mandel
1 dl riven kokos
2 dl dadlar utan kärnor
2 msk kokosolja
1 krm vaniljpulver
lite vatten
Topping
2 dl naturella cashewnötter
200 g frysta jordgubbar
2 msk kokosolja
¼ tsk vaniljpulver
1 msk honung
pressad saft av 1 lime
Garnering
Färska jordgubbar
Riven kokos
Gör så här:
Botten
Börja med att köra mandel och kokos i mixern, tills de är finhackade. Tillsätt övriga ingredienser till botten och kör tills du har en jämn massa. Späd eventuellt med lite vatten för att få en jämn, smetig konsistens. Ta upp ”degen” och platta ut den i en springform (på 20-22 cm). Gör rent mixern och torka den helt torr.
Topping
Mixa cashewnötterna till ett grovt mjöl. I med övriga ingredienser och mixa till en tjock glasskonsistens. Späd eventuellt med lite vatten om det blir för ”hackigt”. Bred ut smeten över kakbottnen och ställ in i kylen en stund.
När du tar bort formens kant kommer jordgubbssmeten att rinna ner över kanten. Det är bara fint. Garnera gärna med ett par färska jordgubbar, kokos och eventuellt fina blad från citronmeliss eller mynta.
KÖP