Ladda upp i kylen och skafferiet inför den nya veckan –Goda, mättande och nyttiga middagsrecept. En mix av vego, fisk, kött och fredagstacos med pulled oumph står på menyn.
Ladda upp i kylen och skafferiet inför den nya veckan –Goda, mättande och nyttiga middagsrecept. En mix av vego, fisk, kött och fredagstacos med pulled oumph står på menyn.
Koka pasta i en kastrull.
Fräs spenat med vitlök i en stekpanna, eventuellt med lite smör.
Riv parmesan.
När pastan är klar, häll i lite frysta ärtor som får snabbtina i det varma vattnet.> Sila bort pastavattnet och häll den vitlöksfrästa spenaten i pastakastrullen.
Strössla över flingsalt och dra några varv med pepparkvarnen.> Lägg upp på tallrik och toppa med parmesan. Enkelt! Och gott!
1 portion
1 litet paket salmalax
machesallad
gurka
sockerärtor
avokado
koriander
Ringla över sesamolja, tamarisoja, citron och honung på salladen och toppa med sesamfrön, cashewnötter och gojibär.
500g Etiskt Köttfärs
Blandspenat
Rödlök
Avocado
Körsbärstomater
Mozzarella
Surdegsbröd
Kryddor till biffarna: Chili, Cayenne, Spiskummin, Paprikapulver och salt
Gör såhär: Dela upp köttfärsen i fyra delar och platta ut dem till biffar, krydda dem efter smak, jag tycker om chili så jag öser på hehe. Stek dem efter smak och tycke!
Sallad: Blanda alla salladsingredienser ihop med mozzarellan och olivolja.
Servering: Rostad surdegsbröd i botten, senap, salladen med mozzarella och sedan på med biffen!
Tortillia bröd
avokado
lime
sesamfrön (rostade)
koriander
Hummus:
1 burk kikärtor
1 lime
5 msk matolja
1 dl msk vatten
1 tsk kummin
1 vitlök
valfritt chili
ca 1 tsk salt
Lägg allt i tortillan och rulla ihop.Lägg på en ungsplåt, riv över lite ost. Låt stå i ugnen ca 15 min på 225 grader.
Gott med en krispig sallad!