Nice cream med banan, choklad och mandelsmör
Du behöver:
2-3 portioner
2 bananer, hackade och frysta
2 msk mandelsmör eller annat nötsmör
4-6 rutor mellanmörk choklad + extra till toppingförslag på topping
finhackad choklad
kolasås
riven kokos
Gör så här:
Hacka och frys in bananerna över natten.
Finhacka chokladen och ställ åt sidan. Mixa de frysta bananbitarna tillsammans med mandelsmör i en blender/matberedare eller med stavmixer tills krämigt (mixa inte för länge så att glassen smälter bara). Om du använder en matberedare som inte är så stark kan det vara en bra idé att tina bananen lite innan samt ha i en skvätt mjölk. Skrapa ner glassen från sidorna under tiden om det behövs. För över till en frystålig behållare. Vänd ner den hackade chokladen, men spara lite till garnering.
Servera antingen genast som mjukglass, eller låt stå i frysen med lock på i ca 2 timmar. Toppa med finhackad choklad och eventuellt kolasås eller annan valfri topping!
Foto: Pexels