Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

Ny studie: Älskar du sovmorgon? Då är du mer ambitiös än de morgonpigga

Alla har vi lite olika svårt att gå upp på morgonen, det är ren fakta. Tillhör du dem som på riktigt känner dig plågad över att behöva lämna den varma och mjuka sängen? Ja, då kan du enligt forskning vara mer ambitiös (vi visste det hela tiden).

Foto: Anmol/Usplash & Alexandra Gorn/Unsplash

Enligt en studie av forskarna Satoshi Kanazawa och Kaja Perina kan alltså du som ligger och drar dig på morgnarna vara mer ambitiös än personer som är morgonpigga och alltid uppe med tuppen. Studien genomfördes på 1129 personer där deras socioekonomiska bakgrund och deras sovvanor undersöktes.

Studien visade på att de personer som gick och la sig efter klockan elva på kvällen och gick upp efter klockan 8 på morgonen var var både gladare och rikare. Den visade också på att de personer som lyssnar på sin kropp och anpassade sig efter kroppens behov i större utsträckning var mer ambitiösa.

Detta leder till en större dos av kreativitet och självständighet menar forskarna. En annan studie har även visat på att morgontrötta människor har mer aktivitet i hjärnan under natten, dessa små utbrott kallas sömnspindlar. Dessa sömnspindlar påverkar i sin tur inlärningsförmågan, något som forskarna fortsätter att studera.

Källa: SvD

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!