Kakor med jordnötssmör, choklad och mandel/pistage-topping
Du behöver:
Kakorna
1,5 dl kokossocker
2 msk honung/agave
1 dl naturellt jordnötssmör (eller valfritt nötsmör)
1 dl kokosolja
1 tesked bakpulver
1,5 dl havremjöl
0,5 dl mandelmjöl
100 g osockrat äppelmos
Chokladen
8 msk smält kokosolja
4 msk agave/honung
6 msk kakao
Gör så här:
1. Sätt på ugnen på 180 grader.
2. Blanda kokossocker, honung/agave, kokosolja och äppelmos i en skål. Blanda mjöl och bakpulver i en annan skål och rör sedan ihop alla ingredienser till en deg. Låt gärna degen vila i kylen i cirka 1 timme.
3. Rulla bollar av degen, lägg bollen mellan handflatorna och platta till lätt. Fyll en plåt men tänk på att inte lägga kakorna för tätt inpå varandra då degen flyter ut en aning. Grädda i ugnen i cirka 8-10 minuter.
4. Medan kakorna är i ugnen blandar du alla ingredienser till chokladen i en skål och rör om. Var noggrann så att det inte finns några kakaoklumpar kvar i chokladen.
5. Ta ut kakorna ur ugnen och låt dem svalna. När kakorna har svalnat doppar du dem i chokladen. Lägg sedan kakorna på ett bakplåtspapper, strö över hackad mandel/pistage (eller valfria nötter/topping) och låt dem torka.