Raw passionsfruktstårta
Tid: 1,5 h + 4 h i frysen.
Förberedelse: Blötlägg ca 400 g cashewnötter i 4 timmar.
Ingredienser
Citronbotten
3 dl mandlar
1 dl cashewnötter
2 dl kokos
citronskal från 1 stor citron
1/2 tsk vaniljextrakt
12-15 dadlar
1 msk bovete
Passionsfyllning
1 dl mango
8 dl blötlagda cashewnötter
0,7 dl agavesirap
1 tsk vaniljextrakt
0,7 dl citronjuice
0,7 dl kokosolja
2 passionsfrukter
1/2 tsk gurkmejapulver
Ofärgad cheesecake-smet (som ska blandas med naturlig färg)
3 dl cashewnötter
0,5 dl agave
1/2 tsk vaniljextrakt
3 msk citron juice
0,5 dl kokosolja
Naturlig färg
Ljuslila – några få blåbär
Gul/orange – lite rödbetsjuice och 1/2-1 tsk gurkmejapulver
Rödlila färg – rödbetsjuice och blåbär
Gör så här
Citronbotten: Mixa alla ingredienser i en matberedare, börja med att mixa mandel och kokosflingor till mjölliknande konsistens. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa till en fast deg. Tryck ut botten i en 20 centimeters springform.
Passionsfyllning: Blanda alla ingredienser i en Blender (utom kokosolja och passionsfrukt) tills det är riktigt smidigt. Tillsätt kokosolja i flytande form i slutet och blanda i ytterligare några sekunder, stäng av mixern och tillsätt passionsfrukts kärnorna, rör om med en sked långsamt för att få det väl kombinerat. Häll blandningen i springformen.
Cheesecake-smet: Mixa den ofärgade smeten på samma sätt, lägg till kokosoljan sist. Separera smeten i tre lika stora delar. Blanda tre olika färger med det naturliga färggivarna. Var försiktig när du färgar smeten, använd en mindre mängd till att börja med. Resultatet skiljer sig ofta beroende på de naturliga ingredienserna. Börja “rita” mönstret och var kreativ! Obs: Det krävs en del övning, du kan börja med något enkelt som raka linjer eller prickar. Bli bekväm och använd den swirl-teknik som funkar för dig. När du är nöjd med dina swirls flytta tårtan till frysen och låt stelna i 4 timmar.
Här hittar du fler bilder på hur du skapar snygga mönster på din tårta!
KÖP
Foto: & Recept HappyHealthblog.com