Perfekt till helgen! Så bakar du Ida Wargs glutenfria bananbröd
Här bjuder vi på Ida Wargs recept på ett magiskt gott glutenfritt bananbröd som är jättenkelt att göra. Genom att tillsätta lite mer agave och exempelvis chokladknappar så får du istället ett lite sötare fikabröd!
Är du sugen på att lyxa till det på frukosten i helgen? Då är ett bananbröd helt perfekt! Så här gör du för att få ett slutresultat som är riktigt saftigt, och så gott!
Läs även:
Foodjunkies 4 goda och enkla recept med kål.
Så bakar du Foodjunkies saftiga och goda bananbröd (det är så enkelt!)
Foodjunkies minipannkakor gjorda på zucchini.
Foodjunkies kantarelltoast – världens godaste toast.
Foodjunkies goda asiatiska wok.
Foodjunkies zucchinisallad med jordnötter, chili och gurkmeja.
Glutenfritt bananbröd
Ingredienser:
5 dl glutenfria havregryn
2 st mosade bananer
0,75tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
1 tsk havssalt
1,5 tsk vaniljpulver
0,5 dl valfri mjölk
0,5dl kokosolja
0,5 dl honung eller agave
1,5 matsked vinäger
Gör så här:
Mixa havregrynen till ett mjöl. Tillsätt sedan alla andra ingredienser och mixa till en smet. Lägg i en liten brödform och in i ugnen i 35 min på 175 grader. Stäng sedan av ugnen och låt brödet vila där inne i ca 10 min.