Recept: Ida Wargs lakrits & banangodisar
Här kommer Ida Wargs recept på goda veganska lakrits & banangodisar.
Foto: Ida Warg/Metro Mode
Ingredienser
Botten:
5 dadlar
1 fikon
3/4 dl mandelmjöl
1 msk raw kakao
Rå lakritspulver efter smak
ev lite vatten
Fyllning:
1/2 mogen banan
1 dl mandelmjöl
1 tsk vaniljpulver
2 msk kokosgrädde
1 tsk tahini
1-2 kardemummadroppar (kan uteslutas eller säkert bytas ut mot vanlig kardemumma)
Gör så här: Mixa alla ingredienser till botten förutom vattnet. Är det för torrt tillsätter du pyttelite vatten tills det blir en fast ”deg”. Tryck ut i en bakplåtssklädd brödform. Ställ in i frysen medan du gör fyllningen. Mixa alla ingredienser till fyllningen. Bred sedan fyllningen över botten. Ställ in i frysen minst 1 h. Smält mörk choklad över vattenbad och ringla sedan över kakan. Förvara i kyl eller frys. (Den blir väldigt mjuk i kylen, så skulle rekommendera att förvara i frys men att tina ordentligt innan man äter).
Läs också:
Ida Wargs glutenfria granola (vegansk).
Så bakar du Ida Wargs glutenfria bananbröd!
Ida Wargs tips på billig vegansk mat.
Ida Wargs galet goda energibars (glutenfria).
Ida Wargs glutenfria knäckebröd.
Matinspiration – Ida Warg tipsar om 5 veganska luncher/middagar.