Här kommer ett recept på ett magiskt glutenfritt och sockerfritt bröd som ni bara måste testa. Så saftigt, gott och enkelt att göra! Passar perfekt till en härlig pumpasoppa eller till en kopp te som mellanmål.
Ingredienser:
1 stor riven morot
1,5 dl bovetemjöl
0,5 dl kokosmjöl
2 tsk fiberhusk
2 ägg
1 dl pumpafrön
0,5 dl solrosfrön
2 msk chiafrön
0,5 dl kokosolja
0,5dl vatten
1 nypa havssalt
Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser väl i en bunke. Blanda sedan ner ägg, morot, olja och vatten och rör om och låt smeten stå 10-20min. Smörj en brödform med kokosolja och lägg sedan ner smeten och in i ugnen på 175 grader i 25 min.
Läs också:
Recept: Ida Wargs pumpasoppa (vegansk).
Recept: Pumpasopppa med linser.
Matinspiration – Ida Warg tipsar om 5 veganska luncher och middagar.