Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

5 tips som får dig att må bättre i vardagen

pt-fia sofia sjostom
Sluta krångla till det för dig. Sofia PT-Fia Sjöström bjuder på fem tips som på ett enkelt sätt förgyller och förbättrar vår vardag. Det här mår vi så mycket bättre av!

1. Gör en sak i taget.
I tider när stress är en folksjukdom och skärmarna håller på att ta över våra liv känns multitasking otroligt omodernt. Gör din hälsa en stor tjänst och gör en sak i taget. Lägg bort telefonen när du ser på din favoritserie. Skippa hörlurarna när du går en promenad och tillåt dig själv att vara här och nu i det du gör.

2. Gör något snällt för dig själv varje dag.
Istället för att sträva efter att leva ett ”perfekt” liv med bara nyttiga val så kan det vara tillräckligt bra att göra något snällt för dig själv varje dag. Det kan vara att lyssna på din kropp, att boka om något, att le mot din spegelbild eller unna dig en god smoothie.

3. Sträva efter balans.
Vi kommer inte att ”få” balans och sedan ha den resten av livet. Balans är något vi behöver jobba aktivt för och underhålla. Ett bra knep kan vara att sätta start och stopp för intensiva perioder. Visst klarar vi av mycket under en tid, men för att må bra och behålla hälsan behöver vi varva med något lugnare.

4. Sluta skjut upp saker.
Visst är det en hel del uppgifter som kan kännas jobbiga och sköna att skjuta upp. Men innerst inne vet vi att det lönar sig att bara göra det, direkt. Ett bra knep är att prioritera det som känns jobbigast först för att bli av med det så snabbt som möjligt. Du får du ut så mycket mer av din dag när du inte känner att saker hänger över dig.

5. Förbered dig.
Att vara förberedd besparar oss mycket oro, ångest, stress och osäkerhet. Det kan handla om allt från att ta dig tid att läsa in dig om företaget du ska på intervju hos, packa väskan och ladda kaffebryggaren kvällen innan eller att avsätta några timmar till att hantera en mastig uppgift på jobbet.

Följ MetroMode.se på Facebook – där kan du diskutera och kommentera våra artiklar.

Bildkälla: Erik Dilexit

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!