Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Hälsa

Lisa Dahlgren: “4 anledningar till varför du borde ha höstlöften”

Hösten är nästan synonymt med nystart. Det är då vi är tillbaka efter semestern och startar om igen, som ett extra nyår. Så varför inte skapa dig själv några höstlöften? Det kommer i alla fall Metro Modes Lisa Dahlgren göra.

host-lisa-dahlgrenFoto: Cassandra Lundgren/Unsplash

Vid nyår ger vi oss gärna nyårslöften, löften som ska hålla hela året. Men visst är det rätt konstigt egentligen? Att något vi säger i januari ska hålla i ett helt år. Nej, det känns lite omodernt tycker jag och hösten är en minst lika stor nystart som årskiftet. Därför borde vi ge oss själva höstlöften, eller ja snarare höstmål. En plan för hur du vill ha din höst. Jag är så otroligt peppad på hösten och den vill jag kickstarta ritkigt ordentligt, så därför tänker jag sätta upp höstmål. Här är några anledningar till att du också borde göra det.

1. Du får en chans till att reflektera över ditt liv
Nu när halva året har gått kan det vara skönt att göra en snabb reflektion. Har året börjat som du tänkte dig? Vad vill du förändra? Kanske har du redan under semestern kommit på några saker som du vill förändra eller förverkliga.

2. Du får en riktig känsla av nystart
Gör du en snabb planering över hösten och nya mål du vill nå så kommer det kännas peppigt att dra igång. En extra motivation när det känns tråkigt att semestern tar slut.

3. Du är full med energi
Är det någon gång du har kraft till att ta tag i dina drömmer är väl när du har fått en hel sommar med D-vitamin? Inte när du är mitt inne i den mörkaste vintern.

4. Du får någonting att se framemot
Vi går mot mörkare tider (ja, tyvärr). Så då är det väl jättehärligt att få någonting att lägga fokus på och se framemot. Helt plötsligt känns den tråkiga hösten betydligt trevligare.

Tänkte också dela med mig av mina tre höstlöften, som kanske gör er inspirerade till att sätta era egna! 

1. Sätta upp en ordentlig budget

Buuu, tråkigt. Jag vet, men den här våren har jag haft så otrolig dålig koll på allt som heter ekonomi att göra. Så nu ska jag göra en budget och är hör och häpna, taggad.

2. Starta upp en Bullet Journal

Målet för min höst är att jag ska bli strukturerad eller i alla fall få någon slags koll. En Bullet journal kombinerar det kreativa och det organiserade, känns som en bra kombo.

3. Planera in tid för kreativitet 

I våras gick jag en akvarellkurs och älskade det men har inte bokat in någon kurs i höst. Så i höst ska jag planera in tid för kreativitet i min vardag, se till att ha en stund i veckan då jag gör något kreativt. Det kan vara att inreda, måla eller skapa något.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!