Ta din avokadotoast till en helt ny nivå – med sötpotatis istället för bröd.
Vi som redan tyckte att sötpotatisen gick att variera i mängder (som fries, i grytor, ugnsbakade, som puré och nermosad i olika bakverk) – nu klättrar den även högt upp på toast-topplistan! Det är superenkelt att förvandla den nyttiga potatisen till “brödskivor” som du kan toppa med allt möjligt gott. Den söta potatisen gifter sig till exempel så bra med den milda smaken från världens godaste pålägg: avokado.
Så gör du sötpotatis-toast!
Skala sötpotatisen och skär den i 0,5-1 cm tjocka skivor. Börja med att rosta skivorna i två omgångar i brödrosten och stek dem sedan i kokosolja i stekpannan, några minuter på vardera sida (för att få lite mer färg). Du kan även testa att lägga potatisskivorna på grillen.
Toppa med avokado
Lägg sötpotatisskivorna på en tallrik och toppa med mosad avokado, ringla över olivolja, lite citronsaft, flingsalt och chiliflakes. Saltet, citronen och hettan från chilin är en perfekt kombo med avokadon och potatisen. Naturellt nötsmör och bananskivor är ett annat säkert kort!
Läs också: Recept på sötpotatis-pommes i ugn >>