Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Artikeln innehåller annonslänkar
Hälsa

4 lyckoknep – så blir du en (ännu) bättre version av dig själv 2020

Nyårslöften i all ära – vi gillar att sätta nya mål och rutiner inför det nya året – men all nystart behöver inte betyda att du ska börja träna eller äta nyttigare. Vi har samlat fyra enkla förändringar du kan göra för att må bättre, få mer energi och bli en (ännu) bättre version av dig själv!

Foto: Unsplash

1. Bjud på ett leende

Brukar du också skynda fram bland alla andra morgontrötta människor på väg till jobbet varje dag? Då är du säkert medveten om hur stressade och sammanbitna de allra flesta ser ut. Kanske även du själv? Då ska du testa det här enkla knepet: Le.

Ge ett leende till den du står mittemot på tunnelbanan, till personen du köper kaffe av på pressbyrån och kollegan från den andra avdelningen som du möter i korridoren varje dag. Du kommer snart att upptäcka hur mycket energi du får tillbaka när personen du ler åt besvarar ditt glada ansikte. Leenden smittar!

2. Ge en komplimang

Oavsett om det gäller kollegans nya frisyr eller de snygga skorna på den okända personen i matkön så gillar (de allra flesta) att få en fin komplimang. Var givmild med de fina orden och du kommer inte bara att göra en annan person glad – du kommer också må bra av att ge beröm till andra. Du kan ha som mål under en period att varje dag ge minst en komplimang till någon du känner och en till någon du inte träffat förut. Och släng inte bara ur dig något, utan ge komplimangen med eftertanke, då väger den tyngre.

3. Sluta klaga

Försenade bussar, långsamma butiksköer och dåligt väder – det finns många irritationsmoment i vardagen som vi är snabba med att klaga över. En lärorik utmaning är att skippa allt gnäll i 21 dagar för att få upp ögonen för hur stor del av dagen vi faktiskt ägnar åt att klaga på saker, stora som små. Självklart behöver man få utlopp för saker som är jobbiga, men det kan vara väldigt nyttigt att få lite perspektiv på det slentrianmässiga gnället. Att sluta med alla klagosånger i 21 dagar är ett effektivt – men krävande – sätt att bryta ett gnälligt beteendemönster (du kan läsa mer om upplägget i Will Bowens bästsäljare A complaint free world). Se det som en utmaning och en ögonöppnare och försök därefter att begränsa tillfällena då du ger dig själv tillåtelse att uttrycka negativa tankar. Och när du väl har klagat över något, fundera över hur du ska göra för att lösa situationen. Du kommer spara både värdefull tid och energi på att dra ner på gnällandet!

4. Gör något fint för andra

Alla punkter i listan kan du såklart börja med redan i dag, varför vänta till nyår? Men om du ska välja att fokusera på en av dem så är det här en favorit. Använd den här julen till att tänk lite extra på vad du kan göra för andra, både i din närhet och runt om i världen. Kom överens med din familj (eller ett gäng vänner) om att ni lägger en del (eller hela!) julklappsbudgeten på gåvor till olika välgörenhetsorganisationer. Ett tips är att skriva allas namn på lappar. Alla drar ett varsitt namn och får sedan i uppgift att välja en organisation eller kampanj att ge pengar till, som passar personen som står på lappen. Till exempel om din syster älskar hundar, så ger du en gåva i hennes namn till ett hundstall som tar hand om övergivna hundar från gatan.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!